Μη χάσετε Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

image

image

ΙΠΠΑΣΙΑ
Οι επισκεπτόμενοι στη Θάσο μπορείτε να κάνετε Ιππασία είτε μόνοι σας, είτε με οδηγό επαγγελματία. Ιππασία μπορούν να κάνουν και τα παιδία.
Ακόμη μπορείτε να πάτε για μια βόλτα με τα άλογα του Ιππικού Ομίλου Θάσου, και να πάρετε μαθήματα Ιππασίας με εκπαιδευμένους δασκάλους.   

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Η πεζοπορία στη Θάσο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε το άγνωστο πρόσωπο της. Η Θάσος δεν είναι μόνο ένας ηλιόλουστος τόπος με όμορφες παραλίες. Η Θάσος είναι ένα νησί στο οποίο μπορείτε να κάνετε τα πάντα χωρίς υπερβολές. Ένα από αυτά είναι και η πεζοπορία έχει υπέροχα μονοπάτια στα οποία θα ανακαλύψετε γιατί η Θάσος μαγεύει τους επισκέπτες της. Χαρακτηριστικές διαδρομές πεζοπορίας:
1. Η ανάβαση στην κορυφή του Υψαρίου Όρους.
2. Μια ιδιαίτερη πεζοπορική πρόταση ξεκινά από το μοναστήρι του Μιχαήλ Αρχάγγελου προς το  Θεολόγο με διάρκεια  περίπου 3 ώρες.
3. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η πεζοπορική διαδρομή από τις Αλυκές προς το Θεολόγο ή αντίστροφα.
4. .Από τον οικισμό της Ποταμιάς με αφετηρία τις κατασκηνώσεις ξεκινά μια πολύ ενδιαφέρουσα   διαδρομή η οποία  εξελίσσετε μέσα από πυκνό και αρχέγονο δάσος αποτελούμενο από πελώρια πλατάνια, καστανιές και πεύκα.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Η ποδηλασία είναι μια αθλητική δραστηριότητα που θεωρείται από τις πιο δημοφιλής στον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ποδηλασίας αποτελεί η δυνατότητα της να ανταποκρίνεται σε αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις όπως είναι η μετακίνηση, η άθληση και η ψυχαγωγία.
Η Θάσος  είναι ένας ιδανικός τόπος για δραστηριότητες στη φύση! Τα τελευταία χρόνια στη Θάσο, κάθε Άνοιξη (συνήθως 1η Μαϊού) διοργανώνονται ορεινοί ποδηλατικοί αγώνες  MTB και αγώνες δρόμου . Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις  συμμετοχής. Καταβάλλεται όμως ένα μικρό χρηματικό ποσό συμμετοχής.

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ
«..Πύλη εμπειριών… Η Θάσος είναι ένα από τα μοναδικά νησιά που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, καλύπτει τις ανάγκες όλων των τουριστών. Το Υψάριο όρος στη Θάσο ενδείκνυται για ορειβασία. Υπάρχει το καταφύγιο στο οποίο μπορείτε να διαμείνετε. Μοναδική εμπειρία για να θαυμάσετε την υπέροχη ομορφιά του νησιού είναι να επιδιώξετε να κάνετε αναρρίχηση στα αρχαία Λατομεία της Αλυκής, στις ασβεστολιθικές  ορθοπλαγιές του Θεολόγου και της Ποταμιάς και στην πανέμορφη παραλία πλησίον του  μοναστηριού του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Mπορείτε να περιηγηθείτε στη πλούσια βλάστηση του νησιού με την υποστήριξη του Θάσιου ορειβατικού συλλόγου (ΘΑ.ΣΟΣ.) συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του συλλόγου για ορειβασία.

ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ
Από άποψη πετρογραφικών συνθηκών, η Θάσος ανήκει στο κρυσταλλοπαγές συγκρότημα της Ροδόπης. Στις ορεινές περιοχές επικρατούν οι μεταμορφωμένοι, κρυσταλλικοί και μαρμαρυγιακοί ασβεστόλιθοι. Στα χαμηλότερα και κυρίως προς τη θάλασσα επικρατούν οι αποθέσεις από μάργες, άμμο και κροκαλοπαγή πετρώματα. Τα εδάφη είναι αυτόχθονα, προϊόν αποσάθρωσης των μητρικών πετρωμάτων. Το βάθος τους ποικίλλει, επικρατούν όμως τα αβαθή εδάφη, και ως προς τη σύσταση τα αμμοαργιλώδη.
Μέσα σε αυτά τα κλιματοεδαφικά περιβάλλοντα φιλοξενείται ποικίλη σε φυτικά είδη και πλούσια σε ποσότητα βλάστηση. «Hδε δ' ώστε όνου ράχις έστηκεν ύλης αγρίης επιστεφής» τραγούδησε για τη Θάσο ο ποιητής Αρχίλοχος τον 7ο αι. π.Χ. Το όνομα δε της Θάσου αναφέρεται ότι σχετίζεται ετυμολογικά με το «δάσος». Τα δάση από την αρχαιότητα υπήρξαν ένας από τους κύριους πόρους του νησιού. Το μελιτοφόρο υγρό των δέντρων της πεύκης και τα άνθη της κουμαριάς, λυγαριάς, μυρτιάς, ρίγανης και άλλων ειδών αποτελούσαν πλούσια τροφή για τα
μελίσσια της περιοχής και της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Ακόμη στη Θάσο θα βρείτε το Κενδρόδασος από Θεολόγο προς Κάστρο και Υψάριο μερικές εκατοντάδες στρέμματα και στο Υψάριο εκτός από τα έλατα υπάρχει και μια ποικιλία από ένα σπάνιο δέντρο που λέγεται Ίταμος γνωστό σαν ήρεμο Ελατό και Καρκαρία. Είναι τοξικό και δηλητηριώδεις. Ενώ η ηλικία των δέντρων στη συγκεκριμένη περιοχή είναι μεγαλύτερη από 2000 χρόνια (υπεραιωνόβια).    

ΚΥΝΗΓΙ
Μια από τις δραστηριότητες που ευνοούνται στη Θάσο είναι και το κυνήγι, καθώς και η παρατήρηση πουλιών. Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου αρχίζει σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Γεωργίας από 20 Αυγούστου 2010 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2011. Σε όλο το νησί, επιτρέπεται το κυνήγι του λαγού, της πέρδικας, της μπεκάτσας, της φάσας και κυρίως στη νότια πλευρά του νησιού τα αποδημητικών ορτυκιών.

ΨΑΡΕΜΑ
Η πληθώρα θαλάσσιας ζωής θα ενθουσιάσει τους φίλους του ψαρέματος.
Οι επίδοξοι ψαράδες μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ψάρεμα με καλάμι ή πετονιά οπουδήποτε στη Θάσο, έχει τόσες όμορφες παραλίες με τα βράχια τους γύρω  που βοηθούν στο έργο των ψαράδων. Μερικά από τα ψάρια που μπορείτε να ψαρέψετε είναι  κέφαλους, συναγρίδες, ροφούς, λυθρίνια, αστακούς, μαρίδες, σαφρίδια, χταπόδια, κ.ά. 

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ
Οι φίλοι των θαλασσίων σπορ είναι σίγουρο ότι θα βρουν αυτό που ζητάνε στη Θάσο.
Στις οργανωμένες παραλίες της Θάσου, λειτουργούν επιχειρήσεις Θαλασσίων Σπορ με εξειδίκευση, πολύχρονη πείρα και άρτιο εξοπλισμό. Θα σας βοηθήσουν να μάθετε θαλάσσιο σκι, να πραγματοποιήσετε πτήσεις πάνω από τα καταγάλανα νερά της Θάσου με αλεξίπτωτο και να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στα υπόλοιπα «φουσκωτά παιχνίδια» που διαθέτουν, όπως το fly-fish, tubes, banana, crazy-sofa, big mable, κ.λπ., όλες τις ώρες της ημέρας , σε ένα περιβάλλον που τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Οι καθαρές θάλασσες και τα ήρεμα νερά καθιστούν τη Θάσο ιδανική για καταδύσεις.
Εκτός από την ομορφιά της ξηράς η Θάσος έχει και έναν υπέροχο βυθό, τον οποίο μπορείτε να τον ανακαλύψετε με τη βοήθεια των καταδυτικών κέντρων που υπάρχουν στη Θάσο, κυρίως στο Πευκάρι, στο Ποτό, στην Ψιλή Άμμο και στη Μακρύαμμο. Όλες οι σχολές έχουν ειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Επίσης θα διεισδύσετε στο ναυάγιο του πλοίου το οποίο σύμφωνα με τον μύθο ναυάγησε κατά την διάρκεια του πολέμου με τους Τούρκους και θα αισθανθείτε σαν ήρωας από ιστορικό μυθιστόρημα από τις αρχές του 20ου αιώνα. Επαγγελματίες δύτες, απόφοιτοι- μέλη του διεθνούς οργανισμού της PADI(το κύριο πτυχίο δίδεται στο επίπεδο του Master ScubaDiver Rating) εγγυώνται ασφαλές και συναρπαστική κατάδυση.

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Στη Θάσο υπάρχουν μικρά καραβάκια που κάνουν το γύρω του νησιού και φανερώνουν στους τουρίστες κρυφές και πανέμορφες γωνιές του νησιού.
Στη Θάσο οι θαλάσσιες εκδρομές οργανώνονται από τοπικά καΐκια στο ταξίδι σας γνωρίζοντας της παραλίες της Θάσου μπορείτε να δείτε δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες.   

ΚΑΡΤ
Στο Ποτό και στο Λιμένα της Θάσου υπάρχουν για μικρούς και μεγάλους τα Kart, για να αισθανθείτε πάλι οι μεγάλοι παιδιά και τα παιδιά να διασκεδάσουν με έναν διαφορετικό τρόπο.

ΣΑΦΑΡΙ ΒΟΥΝΟΥ
Για αυτούς που θέλουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη τις μέρες των διακοπών τους, τους προτείνουμε να δοκιμάσουν την περιπλάνησή τους σε διαδρομές με τετρακίνητα οχήματα σε χωματόδρομους μέσα από δάση και σε σημεία που δεν μπορεί να φτάσει ένα συμβατικό αυτοκίνητο.(JEEP SAFARI).
Το σαφάρι στο βουνό είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να πάτε βαθιά στο νησί, σε ανοιχτό χώρο κρυμμένο από τα ανθρώπινα μάτια και να απολαύσετε την υπέροχη θέα.

SAILING & YATING
Μοναδική αίσθηση που μπορούν να προσφέρουν οι ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής. Μπορείτε να νοικιάστε ένα σκάφος, και απολαύσετε την υπέροχη θάλασσα του Αιγαίου..

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Από τη Θάσο δεν θα μπορούσε να λείψει η έντονη νυχτερινή ζωή. Και πως άλλωστε να λείψει η νυχτερινή ζωή από το νησί του…γλεντιού, του χορού και της μουσικής.
Ευχάριστες νυχτερινές περιπλανήσεις και απρόσμενες ανακαλύψεις μας προσφέρει η Θάσος.
Η δύση του ηλίου…ανοίγει τις "νυχτερινές ορέξεις" κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Γι αυτό η επαγγελματίες στα Λιμενάρια της Θάσου  φροντίζουν τα εστιατόρια με ελληνική και ξένη κουζίνα, τα γραφικά ταβερνάκια και τα ουζερί διάσπαρτα σε κάθε γωνιά του χωριού, η καφετέριες και τα μπαρ είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν και το ποίο απαιτητικό επισκέπτη.